Komentari isključeni za Završnica mektebske lige Muftijstva tuzlanskog

Završnica mektebske lige Muftijstva tuzlanskog

Kladanj je u nedjelju 13. maja bio domaćin XXIV mektebskom takmičenju na nivou Muftijstva tuzlanskog u malom nogometu. U proteklom periodu organizovana su takmičenja na nivou grupa u kojima su bili određeni medžlisi da bi danas pobjednici tih grupa došli u Kladanj i u međusobnim duelima odredili prvaka ovogodišnjeg takmičenja. Takmičili su se predstavnici mekteba iz sljedećih medžlisa Bratunac, Gornja Tuzla, Gračanica, Kalesija, Kladanj, Zvornik i Živinice, dok su predstavnici Bijeljine bili opravdano odsutni.
Na samom početku prisutnima se obratio glavni imam Medžlisa Kladanj, Asim-ef. Esmić koji im je zaželio dobrodošlicu i objasnio tok takmičenja kao i niz tehničkih stvari.
Turniru je prisustvovao dr. Sead-ef. Seljubac, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva tuzlanskog, koji je prisutnima čestitao njihov uspjeh koji ih je i doveo na završnicu takmičenja, te je istakao da je danas istinski pobjednik onaj tim koji pokaže moralnu i etičku pobjedu, a to je da turnir protekne onako kako dolikuje jednom muslimanu.
Nakon grupnog takmičenja, te polufinalnih utakmica, mektebi Medžlisa Gračanica i Zvornik sastali su se u finalu. Nakon regularnog vremena bez golova utakmicu su presudili penali. Iako su oba tima pokazali dobru igru, zasluženo prvo mjesto i pehar odnijeli su kući predstavnici mekteba Medžlisa Gračanica.

Kontakt

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Gračanica

Ulica broj 39, 75000 Gračanica

Telefon: +387 35
Fax: +387 35

E-mail: info@mizgracanica.ba


© 2015 Medžlis Islamske zajednice Gračanica.
Sva prava zadržana.

Design by GOW.