Banner MIZ Gračanica

Uručene nagrade za najbolju ramazansku priču

U srijedu 30.05.2018 godine je u Medžlisu Islamske zajednice Gračanica održano druženje i dodjeljivanje diploma i novčanih nagrada pobjednicima konkursa za najbolji literarni rad na temu Ramazanska priča. Nagrade je uručio Smajo Mustafić, glavni imam MIZ Gračanica.

Prvo mjesto i nagradu u iznosu od 100 KM osvojila je Erna Hamidović, učenica četvrtog razreda Mješovite srednje škole Gračanica. Drugo mjesto i nagradu u iznosu od 75 KM osvojio je Amar Mujkić, učenik drugog razreda Mješovite srednje škole Gračanica, dok je treće mjesto i nagradu u iznosu od 50 KM osvojila Medina Osmanhodžić, učenica šestog razreda Osnovne škole “Hasan Kikić” Gračanica.

“Želim da izrazim riječi hvale i zadovoljstva zbog prijema, uručene diplome i nagrade, naročito jer je to moja prva nagrada za pisanje. Veliko hvala Medžlisu Islamske zajednice Gračanica, ovo je jedno jako divno iskustvo”, kazala je Erna Hamidović, dobitnica prve nagrade.

“Zadovoljstvo mi je što sam učestvovao na ovom konkursu, nisam očekivao nagradu, ali sretan sam što sam uspio svojim radom dobiti drugo mjesto, ovo mi je samo još jedna motivacija da nastavim pisati”, kazao je drugonagrađeni Amar Mujkić, dok se najmlađa dobitnica Medina Osmanhodžić zahvalila Medžlisu IZ-a Gračanica na osvojenoj nagradi. “Veoma sam sretna i nadam se da će i u budućnosti biti sličnih konkursa da bi se djeca mogla takmičiti i osvajati nagrade”, kazala je ona.

Konkurs su raspisali MIZ Gračanica i Aktiv vjeroučitelja Gračanica, a prijemu je pored glavnog imama prisustvovao i Alem Dedić, predsjednik Aktiva vjeroučitelja Gračanica.