Komentari isključeni za Šehidsko spomen obilježje u džematu Soko

Šehidsko spomen obilježje u džematu Soko

https://youtu.be/vSgGZp97zUY

U mjesnoj zajednici Soko, u centru, je izgradjeno prelijepo spomen obilježje šhidima, pogunulim borcima i civilnim žrtvama odbrambeno-oslobodilačkog rata 92-95. Spomen obilježje postavljeno na lokaciji gdje svako ko dodje u Soko neće moći proći a da ga ne vidi. Spomen obiljećje se nalazi u blizini i dva nacionalna spomenika BiH Starog grada Sokola i Stare džamije u Sokolu.
Sredstva za izgradnju spomenika su obezbijedili Vlada TK preko ministrstva za boračka pitanja, budžet općine Gračanica te privrenici i mještani Sokola.
U ime općine svima koji su pomogli izgradnju spomen obilježja zahvalio se Nihad Sinanović.
O važnosti njegovanja uspomene na one koji branili i odbranili našu i slobodu BiH govorio je glavni imam Medžilisa islamske zajednice Gračanica Smajo efendija Mustafić
Spomenik su otkrili dugogodišnji imam džemata Soko, Muhamed efendija Dizdarević sa djecom poginulih boraca Hasijom Hadžić i Mirzetom Fišić. Efendija Muhamed Dizdaredvić je pozvao sve čuvaju uspomenu na poginule branioce Sokola, Gračanice i BiH i da se brinu o ovom spomen obilježju.
Potom su brojne dlegacije, borčakih udruženja, općine i članovi porodica i saborci položili svijeće.
Program otkrivanja spomen obilježja su upotpunili izvodjenjem ilahija i prigodnog recitala članovi udruženja: Sijedi krš i Gradina Soko.

Kontakt

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Gračanica

Ulica broj 39, 75000 Gračanica

Telefon: +387 35
Fax: +387 35

E-mail: info@mizgracanica.ba


© 2015 Medžlis Islamske zajednice Gračanica.
Sva prava zadržana.

Design by GOW.