Banner MIZ Gračanica

Proučena hafiska dova Belminu Džananoviću

U prepunoj Bijeloj džamiji u Gračanici, u subotu, (11.03.2017.) poslije podne – namaza upriličena je hafiska dova kojom je u časno zvanje hafiza Kur`an-i-kerima, promoviran mr. Belmin Džananović.

Dova je proučena u prisustvu velikog broja hafiza, te izaslanika Rijaseta islamske zajednice u BiH, imama, rodbine i prijatelja hafiza Belmina Džananovića, te brojnih džematlija i gostiju koji su došli kako bi uveličali ovu svečanost.

04.02.2017. godine posljednje kur`anske ajete pred Komisijom za hifz Rijaseta IZ proučio je mr. Belmin Džananović. Članovi Komisije za hifz su iskazali veliko zadovoljstvo s kvalitetom pokazanog znanja od strane kandidata, jer su se jasno vidjeli znaci dugogodišnjeg druženja i ponavljanja naučenog.

Polaganje je trajalo petnaest dana, svaki dan po dva džuza (40 stranica) Kur'ana. Muhafiz mladog hafiza je hfz. Alen Kehić, kome je ovo i prvi kandidat kojeg je izveo pred Komisiju.

Hafiz Belmin Džananović je rođen 27.02.1996. godine u Gračanici, oženje i otac jednog djeteta, sin je Refika i Mejruše. Završio je Behram-begovu medresu u Tuzli. Trenutno je student prve godine na FIN-u.

Čestitamo hafizu Belminu, njegovom muhafizu i njegovoj porodici, doveći Allahu da im obilato nagradi i upiše u kabul njihov trud i učenje.