Banner MIZ Gračanica

Promocija novih učača Kur'ana

U Sokolu je priređena manifestacija „Promocija novih učača Kur'ana“. U prepunoj džamiji promovisano je 10 učača, polaznika mektebske nastave, pet muških i pet ženskih koji su svojim učenjem pokazali da su dobro savladali Kur'ansko pismo i pravila učenja Kur'ana.

Predavači su bili glavni imam, Smajo-ef. Mustafić i Abdulah-ef. Husić koji su u svojim predavanjima bili sasvim praktični referišući se na osnovna pitanja vjerskog života. Učešće u manifestaciji su uzeli i imami koji su izveli dopadljiv mevludski program sa izuzetnim izvođenjem Ilahija hora MIZ Gračanica.

Sve čestitke hafizu Alenu-ef. Kehiću, imamu i muallimu u džematu Soko za njegov trud, njegovim studentima: Avdagić Nura, Nurić Amra, Dizdarević Suada, Topčagić Šejma, Husejnović Azra, Mehanović Enid, Sprečić Adnan, Husejnović Muhamed, Almin Musić i Dizdarević Osman na pokazanom znanju, džematskom odboru i svim džematlijama koji su svako na svoj način dali doprinos dobroj organizaciji ove svečanosti.

Neka Dragi Allah nagradi sve one koji su prisustvovali ovoj manifestacijim i svojim prisustvom dali doprinos napretku islama i islamskog života.