Banner MIZ Gračanica

Promocija knjige, autora Adema Guneša

U petak 17. 03. 2023 godine je u Dershani održana promocija četiri knjige autora Adema Guneša, čiji su promotori bili Belma Bjelak Bešlić i Fikret Pašanović . Prisutnima se na početku obratio glavni imam MIZ Gračanica mr. Smajo ef. Mustafić, koji je istaknuo da je veoma važno govoriti o odgoju djece u ovim vremenima prepunim iskušenja. Nakon toga o knjigama je govorila mr. Belma Bjelak Bešlić kroz prizmu sociološkog aspekta, kojeg je veoma inspirativno povezala sa religijom. Belma je istaknula da je odgoj djece važan za sve koji na bilo koji način sudjeluju u tome, bez obzira da li se radi o roditeljima, učiteljima, mualimima, te da svi imaju određene odgovornosti.

Uvaženi mr. Fikret ef. Pašanović prisjetio se vremena kada je i sam živio u Gračanici, te istaknuo da su sve četiri knjige jako popularne među publikom kazavši da se radi o literaturi na koju se stalno treba vraćati kako bismo unaprijedili svoje znanje u odgoju prvobitno sebe, pa onda i drugih.

Svi prisutni s oduševljenjem su prihvatili večerašnja izlaganja, a zainteresirani knjige mogu pronaći u našoj biblioteci.

Zahvaljujemo svima koji su sinoć bili dio ove promocije.