Komentari isključeni za Kako smo pobijedili agresore

Kako smo pobijedili agresore

https://youtu.be/nEM1j5Q3ZcQ Na ovom linku možete pogledat predavanje....

U subotu 15. 04. 2017. godine u dershani Osman-kapetanove medrese u Gračanici održana je javna tribina „Kako smo pobijedili agresore“. Gost predavač bio je general Fikret Muslimović, a organizator tribine je Omladinski krug MIZ Gračanica.

Glavni imam MIZ Gračanica, Smajo ef. Mustafić govorio je o značaju obilježavanja dana Armije BiH, dok je general Fikret Muslimović govorio o izazovima s kojima se suočavala BiH prilikom ustrojavanja Armije BiH i organizaciji odbrane od agresije.

General je naglasio, da je s obzirom na ciljeve koje je zacrtao agresor i ciljeve koje je zacrtala Armija BiH, pobjednik u tom sukobu Armija BiH jer je ostvarila zacrtane ciljeve – očuvanje teritorijalnog integriteta države i opstanak naroda, dok agresor nije ostvario svoje ciljeve, tj. Razbijanje države BiH i pripajanje dijelova njene teritorije drugim državama, te nije uspio ostvariti cilj uništenja i istrebljenja bošnjaka sa ovih prostora. Na kraju je porulčio da s obzirom na današnju vojno-političku situaciju u zemlji možemo biti u potpunosti mirni.

www.gracanicki.ba

 

Kontakt

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Gračanica

Ulica broj 39, 75000 Gračanica

Telefon: +387 35
Fax: +387 35

E-mail: info@mizgracanica.ba


© 2015 Medžlis Islamske zajednice Gračanica.
Sva prava zadržana.

Design by GOW.